dijous, 7 d’octubre del 2010

L'aliniació Solar de la Foradà

Dues vegades a l'any els veïns de la Vall de Gallinera i els seus voltants són testics d'un dels expectacles més sorprenets i excluxius que ens ofereix la naturaletza: L'alinació Solar de la Foradà. Consiteix en un arc de pedra format de manera natural, que a les 16:42 h de març (dia de San Francesca Romana) i a les 16:20 d'octubre (dia de san Francesc), es traspassada per un reflex de sol alineat de forma perfecta i presisa, durant dos minuts. Aquest espectacle té una gran relevancia, cultural, antropologica, poética, histórica i social, sectors rendits a la bellesa i fabulositat del moment de l'alinació.

                             

 
La Forada ha sigut el símbol per exelacia de la Vall de Gallinera, nom que antigament els arabs cridaven Galinar que significava "pedra foradada". La peculiar serra està cituada al centre de la Vall, tot i que no es el punt més alt, té una altitud de 737,3 m. En el moment moment de culminar l'atravesia sorpren, l'imaginació que ha fet servir la naturaetza i la vista panoramica de la Vall de Alcalà, al sud i de la Vall de Gallinera al nord.

                       

En octubre els ciutadans de la Vall de Galllinera celebren l'alinació solar el dia de  San Francesc (1182-1226). Per aquesta raó la Unión Cultural d'amics de la Vall de la Gallinera, organitza una serie d'escursions i de activitats tradiconals, el disapte 2 d'octubre, el diumenge 3 d'octubre i dissabte 9 d'octubre. És el dia dos d'octubre, a les 17:30, tots els interestat per l'alinació ixirán del convent direcció a la Foradà. Una volta alli l'ajuntament entregarà a tots els senderistes unes ulleres per a observar  el millor posible L'alinació solar de la Foradà.


El senderisme t'ajudarà a accedir a llocs únics i maravellosos, que t'esperen per tot arreu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada