dijous, 21 d’octubre del 2010

Llocs que deixen de pedra

Quan tenim sensació de fred sentim com els pels s'esgarrifen de sobte i el nostre cos tremola impulsivament, de seguida reaccionem fregant-mos els braços com una cridada desesperada al termòmetre. Hi ha llocs que deixen gelat en qualsevol època de l'any, és el cas d' Andorra, tot i que el sol d'estiu s'apodera de les muntanyes, els paisatges, els llacs, els boscos, les estacions d'esquí, les casses, les muntanyes... Es refreda el pensament fins quedar sols tú i un lloc on sempre has volgut estar.


El Principat de Andorra és sempre conegut per ser un país petit que connecta el pirineus entre França i Espanya, per sobre tot per el seu sector dedicat a l'esquí i a deports de muntanya de tot tipus. Però en Andorra sempre està en moviment, quan no hi ha neu, transformen les muntanyes en immensos prats on els cavalls i les vaques gaudeixen de la seua llibertat. Al arribar al cim, observem camps de golf, jocs d'aigua, excursions amb quat, excursions al llacs, passejos amb cavall, tir amb arc, viatge amb el trobotronc, paintball, etc.


Es com si existira un lloc on s'agrupen totes les activitats possibles accessibles a tothom, de forma accessible i ecològica. Els de certa normalitat tindre enveja a qualssevol andorrenc, per viure en un país on no té falta de rés, tot està a la seva disposició de forma immediata.


Durant molts anys Andorra també ha sigut molt coneguda sobre tot en Espanya per poder obtindre qualsevol objecte a un preu inferior als que es troben normalment. Hui en dia ja no hi ha tanta diferencia de preu, però es cert que l'encant del carrers comercials d'Andorra no tenen desaprofitament. Les tendes més comuns i representatives són les dedicates a material d'esport, perfumeries, òptiques, tabac, comerços de noves tecnologies i sorprenentment la venta de maquetes.


Mentre caminem per els comerços contemplem directament muntanyes majestuoses decorades amb tot tipus d'avets i pins que pareixien que criden a la neu i al fred. Muntanyes que no cansaven de veure i de reconèixer, sols desitjarem despertar-nos per contemplar-les de nou. Fascina la accessibilitat que tenen la infinitat de senders que porten a llocs de ensomni. Enganyen els 468 Km2 del principat de Andorra, per el fet de que és impossible visitar tots els misteris que la envolten.

Bellesa que es veu reflexa en el nivell de vida, les cases, els carrers, les muntanyes, la vegetació i sobre tot en el fred.

1 comentari:

  1. He visitado Andorra en numerosas ocasiones desde bien pequeña y pienso que los andorranos son unos privilegiados por vivir rodeados de ese maravilloso paisaje. A mi me encanta la montaña, la nieve y el frío que le rodea en invierno. Por eso soy una apasionada de Andorra y en general de cualquier pueblo rodeado de altas cimas y frío.
    Si hay algo que me gusta de Andorra, a parte de sus espectaculares pistas de esquí son sus impresionantes montañas que parecen no acabarse nunca, los paisajes que se crean por la mañana rodeados de niebla, los riachuelos que corren por las montañas del agua que lentamente se deshace y las formas heladas que se crean durante la noche.
    Andorra es un país donde la naturaleza está viva y muy presente y donde se pueden observar caprichos de la naturaleza como fuentes naturales cuya agua brota caliente a más de 2000 metros de altura y a 5 grados bajo cero.
    La última vez que visité Andorra me hospedé en La Massana , que es la parte más alta de todo el principado y por lo tanto donde más frío hace pero realmente me encantaba salir por la noche bien abrigada y pasear mientras nevaba.
    A pesar de que el sur de España es precioso y no se puede comparar, siempre voy a preferir la montaña y los misteriosos paisajes que la rodean.

    ResponElimina