dijous, 28 d’octubre del 2010

Una finestra a altre món

Els Arcs s'han convertit en les finestres que conecten amb un mon paral·lel, anyunyat, bell, inmens i espectacular. Aquesta muntanya representa els capritxos de la natulaletza, que forma i transfoma el nostre entorn, creant meravelles com aquesta.


Els Arcs és una de les muntanyes més conegudes de la vall del Pop, concretament en el terme de Castell de Castells, un xicotet poble farcit de travesies i de altes muntanyes. La muntanya es un icone cultural i turístic de la població, per a xicotets i majors és una parada obligada.

Iniciem la ruta a les afores del poble on el caudalós riu ens regala abundant aigua fresca, per plenar les cantimplores, refrescar-nos i motivar-nos  per a començar camí. Una volta preparats reprenem la travesia per un estret cender, bordejat de ametlers, oliveres milenaries, carrasques, romer... A mesura que caminem ens impregnem de tradició i historia, en pensar que aquest trayecte el recorren diariament avis i xiquet del poble per cuidar les seves terrer i amb l'intenció de no abandorar mai les tradicions de una vida.


Mentre caminem deixem arrere altre muntanyes que al revisar-les, ofereixen altra prespectiva i paisatges. Tot i que la ruta no hi es del tot curta, estem aplegant al nostre destí Els Arcs. La primera impresió es impactant i produeix un cert vertigen, per descobrir realment a la altura que estem. És un lloc perfecte per a esmorzar i fer numeroses fotografies. El que més sorpren es la sensació de llibertat i adrenalina baix els Acs, tot i que passen desapercebudes una volta allí són espectaculars.


Ara sols queda agafar una xicoteta pedra, amb la promesa de que en un futur la tornarem al seu lloc d'origen i deixa forma fixar en la nostra memoria la visió d'un món anterioment mai vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada