dilluns, 13 de desembre del 2010

Aventurat!

Aquesta ruta es diferent, el Coll de Rates existeixen diferents activitats per a recorrer aquesta peculiar muntanya. El Coll de Rates presidix el municipi de Parcent, la seua altitud i posició fan que a l'hivern sempre estiga cuberta de densa boira i que la neu empolve els seus arbres. És un lloc perfecte per a ciclistes, senderistes, amants dels deports de muntanya i aventurers.

Per als apasionats del senderisme existeixen varies rutes en Parcent i Alcalalí on emprendre l'excursió. La travesia és pedregosa i estreta però no és molt extensa. Aquesta excursió presenta numerosos avantatjes, com evitar anar per carretera i adentrar-se dins del Coll de Rates i coneixer cada racó de la muntanya.

Podem accedir al cim per mitjà d'una estreta, complicada i enpinada carretera, el que motiva la presència de nombrosos ciclistes on es realitzen tot tipus de competicions. En aquesta muntanya es realitza una iniciativa pionera i única per part de tres empreses espanyoles. Consisteix en dos casetes, una en el poble de Parcent i l'altra en el cim. En la situada a Parcent el ciclista introduix les seves dades i consegueix una targeta, que al apleagar dalt, la introduix en la caseta del cim. Una setmana més tart apareix en internet, el temps que ha tardat en fer el recorregut i quina és la seva posisicó. Les dades es poden vorer en aquesta página www.stoppomat.eu.

Per altra banda, en el Coll de Rates es podem practicar esports d'aventura, com el parapent on es pot observat desde les altures mar i muntanya, especialment quant els metlers estan en flor ja que creen un imatge florida i espectacular. Aquesta és una página web on s'informen de tots els deports que es practiquen en la comarca: http://www.yumping.com/multiaventura/alicante/parcent.


La ruta del Coll de Rates és una ruta multifuncional, es combina el deport, la aventura... Aquesta muntanya és idònia per realizar-la una i altra vegada. Per què hi ha llocs, tot i que es fasa l'esforç per arribar, mai mai cansen...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada