diumenge, 26 de desembre del 2010

Una vida sense conservants ni colorants

Fins al moment hem descobert tot tipus de paisatges i racons  del nostre entorn, però ens hem oblidat del més important, del nexe connector entre les nombroses rutes que em visitat, son els pobles. Que seria d’un paisatge sense els Horts? Sense el senders per anar llaurar? O sense fer una paradeta per esmorzar? Cada excursió com hem dit no sols és observar sinó experimentar i descobrir la cultura de cada paisatge; deixa forma cada record es diferent i únic. Es sorprenent arribar a la l’entrada d’un xicotet poble, que baix la seva ximplesa amaga la immensitat d’uns paisatges sense amo.

Un dels millors consells, és en iniciar qualsevol ruta, fer una paradeta per els pobles del volten, per que simbolitza la “picadeta abans de menjar, que ajuda a gaudir més del dinar”. El poble en que farem la nostre pecul·liar recorregut és Castell de Castells, que representa el fil conductor entre moltes de les rutes descrites. En els xicotets pobles o tots són amics, familiars o coneguts, per eixa raó es respira un ambient càlid i cercà, lligat a certes tradicions i costums impossibles d’oblidar.

És un poble que manté especial simpatia en la naturalesa, uns hiverns freds i coberts de neu i un estiu càlid amb nits fredes. La situació de Castells de Castell provoca que tinga unes característiques especials, no sols una cultura solida i tradicional sinó una llarga historia que es reflexa en els senders que travessen les muntanyes i els carrers que ramifiquen el poble.

Al base econòmica del poble de Castell de Castells es el turisme, tot i que també hi ha una cooperativa, quatre bars i dos tendes de comestibles, però son negocis per abastir mitjanament les necessitats del ciutadans. Com tots els pobles es necessari que hi haja bones connexió en altre pobles o ciutats més industrialitzats per abastir necessitats secundaries o per gaudir de altres activitat. Les ciutat més properes són Denia, Benidorm i Cocentaina.

 Castell de Castells es l’últim poble de la Marina alta, situat a 550 m sobre el nivell del mar. Aquestmunicipi integra la calidesa d’un poble també l fred de les altes muntanyes. Els seus carrer representen un poble tradicional que desprèn calidesa i cultura en cada racó. La diferencia entre un poble i la vida de la ciutat és infinita, en un xicotet poble el soroll més fort es el “tractor “ del veí que es dirigeix al l’horta a llaurar; junt als pardals que decoren els carrers. Una de les coses més representatives és la calidesa de les persones la connexió que existeix entre en els veïns i que contagien a tots el visitant.
En definitiva Castell de Castells gaudeix d’una essència sense conservants ni colorants, sols la naturalesa de les estacions i una vida sense complexos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada