dilluns, 13 de desembre del 2010

Caminem junt als Teixos

La Font del Teixos és un punt emblemàtic del terme de Tarbena. Es pot accedir tant per el pantà de Guadalest com per Aialt una partida a 5 Km de Castell de Castells. És un sender empinat i costós però amb una gra bellesa i nombroses vistes panoràmiques.  La font està encallada a una majestuosa penya revestida de teixos els quals donen el nom a la font. Els teix és un espècie en extinció i en procés de recuperació, és un arbre que pot arribar a mesurar entre 10 m i 30 m i que actualment tot i que ja no s’utilitza decora els punt més alts del terme.

En aquest cas accedirem a la Font dels teixos per el Pla d’Aialt, és un sender pedregós i empinat que ens permet observar en cada quilòmetre una vista diferent. Mentre caminem vorem tot tipus de velles cases que ens recorden el passat d’aquelles terres. Veiem la resta del trajecte com una pisa serpejant que s’enfila per damunt de la muntanya a través d’un bosc de pins. Quan queda un kilòmetre vegem el Poble de Castells de Castells , la penya del Castellet i el barranc de la Canal acompanyat de infinits valls i crestes muntanyoses. Com qualsevol punt de muntanya, la Fon dels Teixos gaudeix de un clima fred i una fauna peculiar farcida d’ aus com els perdius, gallinetes i àguiles.
Una volta en el cim vegem la antiga i xicoteta font que ens dona la benvinguda junt a un acollidora caseta de manera perfecta per a fer una paradeta. Però la nostra victòria es premiada per la fantàstica vista panoràmica. Des de ací divisem la serra de Serrella i la serra d’Alfaro a l’Oest, la Serra de la Safor i el Monduver en nord-oest, la Serra de Carrascal de Parcent i la Serra de Montgó en nord-est, la Serra de Bèrnia y Aitana al sud-oest.

En definitiva caminar fins la Font dels Teixos és una experiència única que ens ajudarà a planejar les nostres pròximes excursions. Mentre camines descobreix noves perspectives que t’ajudaran a construir una perfecta imatge del entorn on vius.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada