dilluns, 13 de desembre del 2010

Deixat enganyar per les aparences

La cova del Rull es va descobrir en 1919 per José Vicente Mengual, apodat el Tio Rull. Quan un dia de casera, el seu gos va entrar en xicotet forat, en busca d'un furó, però es va quedar encallat . El dia següent va rebuscar per les nombroses pedres i va descobrir la preciosa cova farcida de escalatmites i estalactites, i coves encara per descobrir. Aquesta cova esta situada a la Vall d’Ebo desprès d’un fort increment del turisme en 1995 es va obrir al públic on actualment és propietat del Ajuntament.

 
El interior és realment fabulós per les formes inimaginables de les filtracions de la roca calcita. Per altra banda la Cova del Rull és un punt de connexió entre els municipis de la vall de Alcalà i Ebo. Pobles que acollixen un paisatge vert i muntanyos, on els pins i els grans xops enfortits per l’ humitat, son els protagonistes . Hui en dia és una de les poques coves del llevant espanyol obertes al públic que encara segueix en procés de formació continuada, amb una antigitat de entre 23,5 i 5,3 milions de anys.



Totes les visites estan acompanyades per un guia especialitzat, que ens acompanya per els 220 m de longitud. El recorregut es fa en sentit circular, això permet admirar la cova en distintes perspectives, els volums i les formacions subterrànies.


La Cova del Rull és el record de una terra duradora i sorprenent que ens recorda contínuament que hi ha que cuidar-la. Ja que cada centímetre de les escalatmites tarda al voltant d’uns mil anys i tocar-les o trencar-les trenca el seu procés de creixement.

Obri la teu imaginació a noves transformacions i paisatges amagats que actualment tenim el privilegi de descobrir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada